Over mij

Hi ik ben Sandra

Ik ben een Reggio Emilia geïnspireerde atelierhouder speciaal voor kinderen in Zwolle. Ik ben moeder van een tweeling die veel te snel groot worden en getrouwd met een heel ondernemende man.

Mijn favoriete bezigheid is alles wat maar met creativiteit te maken heeft. Het liefst heb ik elke week een nieuwe hobby. Nieuwe creatieve uitdagingen bedenken en aangaan is wat ik het liefste doe.


Hoe ik ben begonnnen

Mijn hele leven lang is creativiteit dé rode draad geweest. In alles! Als kind was ik altijd aan het tekenen, kleuren, naaien (dat leerde mijn moeder mij), bakken, punniken, ministeck, strijkkralen. Als het maar iets was wat ik kon maken, dan was ik daar wel mee bezig. En dat is nooit verandert! Het allermooiste vind ik om alles 1 keer te doen en dan weer iets nieuws te leren. De lol zit voor mij in het elke keer weer opnieuw ontdekken welke materialen er zijn en welke verschillende dingen ik ermee kan doen. Maar tekenen/illustreren is toch altijd wel mijn grote liefde geweest.

Sandra Bredewout

Mijn eerste opleiding was SPW gericht op de Kinderopvang, waar ik niet heel veel mee heb gedaan tot ik op een kind centrum ging werken en ik als locatie manager de kinderopvang op een nieuwe kindcentrum mocht opzetten.

Door de jaren heen bleef ik zoeken naar wat ik nou echt wilde doen. Met als rode draad mijn creativiteit evenals het werken of samen zijn met kinderen. Ik heb zó vaak van anderen gehoord dat ik zo goed met kinderen om kan gaan en dat ik ontzettend creatief ben. En dat voelde ik ook zo.

Jarenlang zag ik creativiteit als hobby en niet meer dan dat. Tót het moment dat ik zelf moeder werd en zag hoe ook de creativiteit de rode draad was in de opvoeding van mijn kinderen. Lange tijd ben ik thuismoeder geweest en heb ik meer en meer ontdekt dat mijn droom lag in de combinatie creativiteit en kinderen. Door mijn kinderen de vrijheid te geven, te spelen met allerlei materialen, ontdekten niet alleen zij heel veel.  Maar ook ik! Ik zag hoe belangrijk dát is voor hun ontwikkeling.

Door mijn ervaring als moeder, het werken met kinderen en het zelf volgen van cursussen op een atelier, besefte ik dat ik graag een atelier speciaal voor kinderen wilde openen. En zo geschiedde. Na een hoop ideeën en plannen maken, tot frustratie van manlief ;), durfde ik eindelijk de stap te nemen. En zo werd Atelier Tink een feit!

Waarom Tink

Ik wilde graag een naam die volledig de lading dekte wat mijn visie is en wat ik doe met mijn atelier. En dat werd Tink. Tink is een afkorting voor ‘tinkeren’. Tinkeren is een methode, werkvorm en manier van denken en werken. Kinderen worden uitgenodigd om te spelen en maken met veel verschillende materialen. De activiteiten, materialen en manier van begeleiden leiden samen tot een boeiende leerervaring. Het uiteindelijke doel is tot een creatief resultaat komen door spelen, uitproberen, ontdekken en vooral actief bezig zijn. Alle Tink activiteiten zijn geïnspireerd vanuit de Reggio Emilia pedagogiek. De kerngedachte achter deze pedagogische stroming is dat elk kind vanaf de geboorte eigen persoonlijke talenten en interesses heeft en dat die gestimuleerd moeten worden. Elk kind is uit zichzelf al nieuwsgierig en creatief, dit moet gevoed worden en gemotiveerd.

Bij Atelier Tink kom je om je kind te laten spelen, ontdekken en te maken. Alle activiteiten zijn open-einde activiteiten en gericht op het proces. “Creativiteit is de vaardigheid van de mens om ideeën te bedenken en dingen te creëren die nieuw, verrassend en waardevol zijn voor de mens zelf” (Leren van Kunst van Olga Potters en Suzan Lutke).

Een aantal dingen op een rij die kinderen ontwikkelen tijdens een creatief proces;

 

  • Problemen oplossen
  • Fijne motoriek
  • Uiting geven aan wat het denkt en voelt
  • Concentratie
  • Zelfstandigheid
  • De fantasie