Toen ik vorige week een bericht op mijn social media plaatste over strijkkralen, kreeg ik zoveel leuke reacties. Persoonlijk heb ik een haat-liefde verhouding met deze kleine, plastic, ronde dingetjes. Om te beginnen is het een lading plastic. Dat er nog geen biologisch afbreekbare strijkkralen zijn uitgevonden, vind ik echt een gemiste kans. Maar het voelt ook een beetje als; “ik weet echt niet wat ik moet doen, dus geef ik mijn kind maar strijkkralen”. En ik ben blij dat ik deze gedachte uitte want ik kreeg daarna zoveel reacties met allemaal creatieve ideeën die je met strijkkralen kunt doen. Ik vind het ontzettend leuk dat ik zó enorm geïnspireerd werd door anderen! Daarom deel ik nu graag met jullie welke toffe dingen je met die geinige kleine, plastic, ronde dingetjes kunt doen

Strijkkralen rijgen aan een pijpenrager. Je kunt daarna deze in allerlei vormen buigen. Wij hebben er een armband en een bloem van gemaakt.

Leuke versiering maken voor bijv. Pasen

3D figuren maken

En ik kreeg nóg een tip en dat is dit boek compleet over strijkkralen!

De kralen laten smelten in de oven en er een armbandje van maken

Kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos!! En soms moet je je eigen ongemak met een materiaal delen om weer opnieuw geïnspireerd te worden! Mijn haat-liefde verhouding is (helemaal als ze van biologisch afbreekbaar plastic worden gemaakt), volledig overgegaan naar liefde!

Nog even op een rijtje waarom het zo goed is om met strijkkralen aan de slag te gaan:

  • Goede oefening voor de fijne motoriek
  • Geduld!!
  • Creativiteit
  • Ruimtelijk inzicht (wat denk je wat je in je hoofd moet bedenken als je er een 3D figuur van gaat maken)
  • Duidelijke kaders en herhalende beweging wat een hele meditatieve manier is om je brein in “rust” te krijgen (default modus)
  • Overzichtelijk, heeft een duidelijk begin en een eind
  • Je huis wordt een stuk kleurrijker met al die gekleurde creaties
  • Plezier! Helemaal als je het als gezin samen doet. Maak bijv. is samen een paas slinger!

Doe je mee met deze creatieve activiteit? En vergeet niet al je creaties en ideeën met mij te delen! Zo kunnen we samen het creatieve virus verspreiden!